Solomatici

U našoj ponudi nalaze se i solomatici, koji se ugrađuju na spoljnu stranu prozora i drugih staklenih površina i predstavljaju savršenu zaštitu od sunca, kao i od drugih vremenskih uticaja. Poznati su još pod nazivom spoljne žaluzine, odnosno spoljni  venecijaneri.

Izrađuju se u dva modela: C80 i Z90, od vrlo kvalitetnih alumimijumskih lamela širine 80 odnosno 90mm.

Predstavljaju vrlo elegantno rešenje koje se savršeno uklapa u moderne eksterijere, a takođe odlično upotpunjuje sve druge vrste eksterijera klasičnog stila.

Njihova glavna prednost je što se lamele okreću od 0 do 180 stepeni i omogućavaju savršenu zaštitu od sunca (100% kada su potpuno zatvoreni)  i  veliki opseg podešavanja nivoa zamrčenosti odnosno svetlopropustljivosti, kao i različite nivoe usmeravanja svetlosti (prednost zaštite od sunca koja ne smanjuje vidljivost u prostoru). Jednostavni su za rukovanje i mogu se kontrolisati ručno pomoću kurble, kao i pomoću elektromotora, daljinski ili na taster.

Ugrađuju se nezavisno/naknadno i mogu se montirati na sve vrste postojeće stolarije. Imaju dug vek trajanja, moguće ih je u potpunosti podići u gornju zonu prozora kao i klasične roletne. Izrađuju se u 30 standardizovanih boja.